недеља, 16. фебруар 2014.

O nama

Književna agentura je potpuno nov, pionirski projekat na ovim prostorima. Reč je o saradnji dve nevladine i neprofitne organizacije a projekat ima za cilj podizanje kulture u regionu na jedan viši nivo. 

Stanje u kulturi u Srbiji je teško, u književnosti još teže. Dok se svet suočava sa izazovima novih tehnologija, u regionu se suočavamo sa finansijskim problemima koji ne omogućavaju mladim piscima da dođu do velikih izdavačkih kuća, niti da imaju sveobuhvatnu i kontinualnu podršku i pomoć u svim aspektima koji se tiču njihovog rada i dela.

Organizacije G2 i UPEP su zajedničkim snagama osmislile koncept "Književne agenture" koji će omogućiti umrežavanje književnika, izdavača, knjižara, kulturnih institucija i svih relevantnih instanci putem posredništva i pružanja potrebnih usluga. Istraživanja i iskustva, u državama Evrope i Amerike, su pokazala neophodnost literalne agenture kao katalizatora za proširenje književne delatnosti i kulture čitanja među stanovništvom. Važno je naglasiti da su neki od najuspešnijih pisaca današnjice podržali ovaj poduhvat od samog početka.

Neki od osnovnih vidova povezivanja koje projekat “Književna agentura” nudi su :

Klub čitalaca
Pregovaranje sa izdavačem za objavljivanje rukopisa (na osnovu sinopsisa)
Recenzije
Literarni lobing
Lektura
Organizovanje književnih večeri u Srbiji, regionu i inostranstvu
Zaštita autorskih prava
Konkursi i sajmovi
Izdavaštvo, edicija i nagrada
Transfer u inostranstvu
Gostovanje u TV i radio emisijama
Kompletne marketing i PR usluge
Prevođenje
Organizovanje promocija
Pravni saveti

Osim ovih "Književna agentura" će ponuditi i mnoge druge vidove saradnje i povezivanja, a kako bi omogućila da se na književnoj sceni Srbije pojavi i održi jedan nov talas mladih i kvalitetnih pisaca, koji će uz pomoć angažovanih volontera raditi na podizanju kulture pisanja ali i čitanja na viši nivo.


Нема коментара:

Постави коментар